![]() |
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Malzemeleri
Malzemeler 750 gr. orta boy sakızkabağı 2 orta boy soğan 2 orta boy domates 5-6 diş sarmısak 1 adet çarliston biber yarım su bardağı zeytinyağı 2 tepeleme çay kaşığı tuz ve toz şeker yarım demet dereotu veya maydanoz Yapılışı Kabakların kabuklarını soyup yıkayın. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip çekirdek kısımlarını oyacakla çıkartın. Kabakları dibi düz bir tencereye sıralayın. Soğanları ayıklayıp yarım ay biçiminde ince doğrayın. Domateslerin de kabuklarını soyup küçük parçalara kesin. Ayıklanmış sarmısaklarla beraber zeytinyağının yarısıyla 10 dakika kavurun. 2 tepeleme çay kaşığı tuz ve şeker katıp ateşten indirin. Bu karışımı kabakların boşluklarına doldurun. Üzerlerine doğranmış biberleri yerleştirip kalan zeytinyağını gezdirin, 1/2 bardak su koyup kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servisten önce üzerine dereotu veya maydanoz serpin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.