ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Kabak Türlüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192751)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Zeytinyağlı Kabak Türlüsü
 
zeytinyağlı kabak nasıl pişirilir - kabak türlüsü - kabak yemeği


MALZEMELER


½ kg kabak

2 adet havuç

2 adet sogan

1 su bardagi konserve bezelye

4 dis sarimsak

½ demet dereotu

1 çay bardagi zeytinyagi

1 yemek kasigi toz seker

Tuz


YAPILIŞ TARİFİ


Kabak ve havuçlari kaziyin. Kabaklari dörde bölüp parmak uzunlugunda kesin. Havuçlari yuvarlak dograyin. Soganlari piyaz olarak dograyip zeytinyaginda kavurun.


Sarimsak ve havuçlari katip 1-2 dakika kavurup kabaklari ekleyin. Bezelye, toz seker ve tuzu ilave edip bir çay bardagi sicak su ekleyip pismeye birakin.


Suyunu çekip sebzeler yumusayip yagina kalinca atesten alin. Servis tabagina alip üzerine kiyilmis dereotu serpip soguyunca servis yapin






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.