ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192745)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Zeytinyağlı Çalı Fasulye Bastı
 
zeykinyağlı fasulye nasıl pişirilir - fasulye pişirme - çalı fasulyesi nasıl pişirilir


Malzeme


1 kg. çalı fasulye

1,5 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı

3 adet soğan (Soyulmuş, yuvarlak kesilmiş veya bütün)

4 adet domates (Kabuğu soyulup, kare doğranmış)

1 çorba kaşığı şeker

Tuz

Su



Hazırlanışı


• Fasulyelerin uçlarını keserek, kılçıklarını ayıklayın. Doğrama tahtasında boyuna doğru bıçak arkası kalınlığında kesin, yıkayıp süzgece çıkarın.

• Tencerede Altın Hasat zeytinyağını kızdırın. Soğanları ve fasulyeleri içine koyup, kevgir ile karıştırın.

• Fasulyeler biraz yumuşadıktan sonra domatesleri koyup, bir iki karışımdan sonra tuzunu ve şekerini ilave edin.

• 2 dakika karışımla suyunu fasulye seviyesinde koyup, kaynatın.

• Lezzetini kontrol edin. Üzerine yağlı kağıt koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika pişirin.

• Soğuduktan sonra alt üst çevirip, maydanoz ile süsleyerek servis yapın.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.