ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Havuç Haşlaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192736)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Zeytinyağlı Havuç Haşlaması
 
Havuç Haşlaması Zeytinyağlı - Zeytinyağlı Havuç Haşlaması Tarifi - Zeytinyağlı Havuç Yapılışı




Yarım kg. havuç

1 fincan zeytinyağı

250 gr. yoğurt

1 demet maydanoz

1 limon

5 diş sarmısak

Yeterince tuz


YAPILIŞI:

Önce havuçları iyice yıkayıp, üstlerini bıçakla temizleriz. İnce ince daire biçiminde doğrarız. Bir tencerede sıcak su içine koyup haşlarız. Haşlanan havuçları süzüp bir düz tencereye koyarız, öte yandan sarımsakları dövüp, sar-mısaklı yoğurduğumuzu hazırlarız. 1 fincan zeytinyağını havuçların üzerine döker, tuz ilave edip zeytinyağı cızlayana kadar ısıtırız. Bu bir kızartma işlemi değildir. Zeytinyağını havuçlara emdirmek için yapılmalıdır. Bunun bir başka ama uzun zaman isteyen yöntemi de havuçları, haşlandıktan sonra hemen zeytinyağına yatırılıp 3-4 saat bekletmektir. Bu işlem bittikten sonra servis tabağına alınan havuçların üzerine sarmısaklı yoğurt konur. İnce kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenip ikram edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.