ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Garnili Kereviz (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192730)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Garnili Kereviz
 
Garnili Kereviz Tarifi - Garnili Kereviz Yapılışı - Pişirme Talimatları - Garnili Kereviz Hazırlanışı - Yapılışı - Nasıl Yapılır

Yarım kilo kereviz

1 adet havuç

2 adet soğan

1 adet patates

Yarım bardak zeytinyağı

1 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı şeker

1 fincan pirinç

2.5 bardak su

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Tuz



Kerevizleri soyup kibrit kutusu büyüklüğünde keserek tuzlu suya atın. Havucu ve patatesleri küçük küçük doğrayın. Soğanları dörde bölün ve sebzeleri hazır edin. Tencere de yağı kızdırın havuç ve soğanları atıp öldürün. Sonra kerevizleri, tuzu, şekeri ve limon suyunu katın. Kısık ateşte 5 dk pişirin. Sonra 2.5 bardak su dökerek pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan 15 dk önce patatesleri 10 dk önce de pirinçleri ilave edin. Yemeği ateten alıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanoz serperek servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.