ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Roma Usulü Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192728)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Roma Usulü Enginar
 
Roma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginar Yapımı - Roma Usulü Enginar Malzemeleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


İç Malzemesi :

* 3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)

* 6 yemek kaşığı zeytinyağı

* Taze öğütülmüş karabiber

* 1.5 limon, dilimlenmiş

* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı

* 3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane

Malzemeler:

* 12 küçük ya da 6 büyük boy enginar

* Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)

* 1 (cup) su bardağı zeytinyağı


Hazırlanması:

* Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın. Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın. Eğer sertse sapını kesin. Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin.

* Kararmaması için limonla ovalayın. Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın.

* İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun.

* Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin. Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz.

* Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin.

* Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin. Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir (ben 40 dakika pişirdim).

* Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir. İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir.

* Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın.

* Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.