ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Taze Barbunya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192703)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:54 AM

Zeytinyağlı Taze Barbunya
 
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri


Malzemeler:


1 kg taze barbunya

2 adet kuru soğan

3 adet iri domates

3 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

3 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı:


1- 1 kilo barbunyayı ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Haşlanan barbunyanın suyunu süzerek ocaktan alın.

2- Soğanları ve 3 diş sarımsakları yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin. Yemeklik doğradığınız domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyerek 1-2 kez karıştırın.

3- Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin.

4- Soğuk olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.