![]() |
Zeytinyağlı Taze Barbunya
Zeytinyağlı Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Taze Barbunya Malzemeleri
Malzemeler: 1 kg taze barbunya 2 adet kuru soğan 3 adet iri domates 3 diş sarımsak 1 çay bardağı zeytinyağı 3 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1- 1 kilo barbunyayı ayıklayın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave ederek 15 dakika haşlayın. Haşlanan barbunyanın suyunu süzerek ocaktan alın. 2- Soğanları ve 3 diş sarımsakları yemeklik doğrayın. Tencereye yağı koyarak 2 dakika kadar soğan ve sarımsağı soteleyin. Yemeklik doğradığınız domatesleri soğanlara ekleyin, tuz ve şekeri ekleyerek 1-2 kez karıştırın. 3- Son olarak barbunyayı ekleyin karıştırın, altı kısık ve kapağı kapalı olarak domates suyunu çekene kadar pişirin. 4- Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.