![]() |
Zeytinyağlı Bakla
Zeytinyağlı Bakla Tarifi - Zeytinyağlı Bakla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bakla Malzemeleri
MALZEMELER: 500 gram taze iç bakla, 1 soğan, yarım çay kaşığı kabartma tozu, 4 tatlı kaşığı toz şeker, 2 çay kaşığı tuz, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım demet dereotu. HAZIRLANIŞI: İç baklaların kabuklarının üzerlerini keskin bir bıçakla derince çizin.. yıkayın, tencereye koyun, 2 bardak su ekleyin. Soğanın kabuklarını soyun, yemeklik doğrayın bakla tenceresine atın. Kabartma tozu, toz şeker, tuz ve 5 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip baklaları orta ateşte suyunu çekip yağıyla kalıncaya kadar pişirin...Baklaları soğuyunca servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek servis yapın... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.