ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Asma Yaprağında İmam Bayıldı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192681)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:58 AM

Asma Yaprağında İmam Bayıldı
 
Asma Yaprağında İmam Bayıldı Tarifi - Asma Yaprağında İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - Asma Yaprağında İmam Bayıldı Malzemeleri


ASMAKABAĞI İMAM BAYILDI


1 adet asmakabağı (1 metrelik)

1 su bardağı zeytinyağı

4 baş soğan

Maydanoz

Dereotu

1 baş sarmısak

Yeteri kadar tuz.


İnce kıyılmış soğan, sarmısak, iki kaşık yağla kavrulur, domatesin yarısı ve maydanoz ilâve edilerek hazırlanır. Asmakabağı kazınarak 15 santim boyda doğranır ve içleri yarılmış olarak geri kalan yağda öldürülür. Yağdan çıktıktan sonra hazırladığımız harç içine doldurulur. Pişecek kaba konur. Üzerine domates kesilerek bir bardak su ile orta ateşte pişirilir. Ateşten alacağımız zaman susuz olarak çıkarılacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.