ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kereviz Yatağında Zeytinyağlı İspanak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192628)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Kereviz Yatağında Zeytinyağlı İspanak
 
Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Tarifi - Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Nasıl Yapılır - Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Malzemeleri


Malzeme Listesi


1 Çay Fincanı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Kilogram Kereviz

Yarım Kilogram Ispanak

2 Adet Havuç

1 Adet Kuru Soğan

1 Kahve Fincanı Pirinç

2 Adet Limon Suyu

2 Adet Kesme Şeker

1 Adet Kırmızı Toz Biber (Dolmalık)

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı


Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Nasıl Yapılır?


1. Derin bir kaba su koyun ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.


2. Kerevizleri soyun ve kararmamaları için hazırladığınız limonlu suyun içerisinde bekletin.


3. Ispanağı bol suda yıkayın ve orta kalınlıkta doğrayın.Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın.


4. Havuç ve dolmalık kırmızı biberi küçük küçük küp şeklinde doğrayın.


5. Tencereye yarım su bardağı zeytinyağını koyun, kerevizleri limonlu sudan çıkartın ve halka halka doğradıktan sonra tencerenin dibine dizin.


6. Üzerine kalan 1 adet limon suyu, 2 adet kesme şeker ve tuzu ekledikten sonra, çok kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.Pişince ateşten alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.


7. Diğer bir tencerede kalan yarım su bardağı zeytinyağını kızdırın.Üzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan,küp küp doğranmış havuç ve kırmızı biber,1 kahve fincanı pirinç, doğramış ıspanak ve 1 çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişirin.


8. Pişirdiğiniz kerevizleri servis tabağına alın.Üzerine ıspanaklı harcı yayın ve soğuduktan sonra limon dilimleri ile servis yapın.


Afiyet Olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.