ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192622)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:08 PM

Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı
 
Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak İmam Bayıldı Malzemeleri



1 kg. sakız kabağı

3 baş soğan

2 adet domates

1 su bardağı zeytinyağı

1 baş sarımsak

1 kahve kaşığı şeker

Yeteri kadar maydanoz

Dereotu

Tuz


Sakız kabaklarının üstünü kazıyıp, yıkayınız. Saplarını kesip ortalarını oyunuz. Oyarken, çekirdekli kısmını çıkarmaya dikkat ediniz, kenarlarındaki etli kısımdan fazla almayınız. Oyduğunuz kabakları zeytinyağında hafifçe kızartınız. Kabakları kızarttığınız yağda, kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarınız. Küçük küçük fındık büyüklüğünde pembeleşen soğanların içine doğrayınız. Sarmısakları soyup, çenterek ilave ediniz. 1 kahve kaşığı şeker ve yeterince tuz ekleyip, tahta kaşıkla çevirerek bütünleştiriniz. Ateşten indirmeden ince kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyip, fazla öldürmeden ateşten alınız. Hazırladığınız bu içi kabaklara doldurunuz. Tencereye muntazam yerleştirip, bir bardak su ilave edip, orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğutup, üzerine biraz dereotu serpip ikram ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.