![]() |
Zeytinyağlı Sebze
Zeytinyağlı Sebze Tarifi - Zeytinyağlı Sebze Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Sebze Malzemeleri
MALZEMELER Sebze 1 kg. Zeytinyağ 1/2 su bardağı Soğan 2 adet Domates5 adet Şeker 1-2 çay kaşığı Tuz YAPILIŞI Sebzeleri yıkayıp, ayıklayıp doğrayın.İnce doğranmış soğanı bir tencereye koyduğunuz zeytinyağında hafif pembe kavurun. Kabuğunu soyup doğramış olduğunuz domatesi katın.Sebzeleri ve şekeri ilave edip karıştırın. Kapağını kapatıp 5-10 dakika kavrurun.Sonra ateşi azaltıp orta ateşte pişirin.Domatesi fazla koyduğumuz için onun suyunla pişireceğimizden dolayı su koymayın.Yemek pişince kapağı açmadan bırakın kendi halinde soğusun.Kapağı açarsanız rengi kararır. Not: Kabak pişirirken, sarmısak, maydanoz ve dereotu koyunuz. Pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1-2 doğranmış havucu kavurunuz. Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz. Bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.