![]() |
Enginar Dolması
enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi - enginar dolması hakkında
Selin Kutucular'dan lezzetli bir enginar dolması tarifi... http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Nelere ihtiyacımız var?
Nasıl yapıyoruz? Yıkadığınız enginarları baş aşağı su dolu büyük bir kaba yerleştirin. En az bir saat, yapraklar iyice açılıncaya kadar sıcak suda kadar bekletin. Tekrar yıkayın. Yapraklarının aralarında toprak kalmasın. Elinizle orta kısmındaki yapraklarını ve tüylerini çıkartın. Yapraklar iyi açıldıysa çok kolay temizlenecektir. Ayrı bir yerde soğanları ince ince doğrayın. Pirinci, tuzu ve şekeri karıştırarak ilave edin. Elinizle yoğurun. Yağını ekleyin. Enginarların sapını kesin. Yayvan bir tencerenin dibine yaprakları yukarı gelecek şekilde enginarları dizin. Hazırladığınız içi yaprakların aralarına koyarak yerleştirin. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Tencerenin ağzını kapatarak pişirin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın. Enginar yaprakları yumuşayıncaya dek pişirin. Pirinçleri kontrol edin, diri kalmasın. Soğuyuncaya kadar tencerede beklettikten sonra servis tabağına alın. Dereotuyla servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.