ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Lorlu Biber Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192589)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Lorlu Biber Turşusu
 
MALZEMELER:
Malzemeler.

15 çarliston biber

½ kg lor peyniri

Kekik (varsa taze)

Kırmızı pul biber

3 diş sarımsak

Zeytinyağı, tuz
Yapılışı.

Biberleri yıkayıp saplarını, sonra üstüne kapamak için kenara ayırıyoruz. Biberleri kaynar suda beş dakika haşlıyoruz. Bir tabakta lor peyniri, kekik, kırmızı biberi karıştırıyoruz. Haşlanan biberleri soğuk suya koyup süzdükten sonra içlerini lorla dolduruyoruz. Hava almayacak bir kaba koyup üstünü geçecek kadar zeytinyağı koyup içine sarımsakları, tuzu ve varsa taze kekik dallarını koyuyoruz. Hava almayacak şekilde kapayıp en az 3 gün bekletiyoruz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.