ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ezme Tursu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192583)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:27 AM

Ezme Tursu
 
Malzemeler

4 kg olgun domates

1 kg kirmizi biber

10-20 adet aci biber (aci isteniyorsa)

1 bas sarmisak

1 tatli kasigi seker

1,5 yemek kasigi

tuz

1/2 bardak

sivi yag

1/2 bardak

sirke

yarim demetten az

maydanoz
Tarifi

Malzemelerin hepsi yikayin.Domatesleri rendeleyin,kirmizi biberlerin çekirdekleri ayiklandiktan sonra yesil biberlerin bir kismiyla robotta çekin.Maydanozu ince dograndiktan sonra tüm malzemeyle birlikte karistirin ve saklayacaginiz kabin içine koyarak,yaklasik 2 hafta bekletin ,tursu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.