ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarımsaklı Kabak Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192577)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Sarımsaklı Kabak Turşusu
 
Malzemeler


1 kg kabak

4 diş sarmısak

2 soğan

1 demet dereotu

1 lt sirke

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı.


Kabakları yıkayın ve dilim dilim kesin. Sarmısak dişlerini ve soğanları da soyun. Bunların hepsini yıkanmış dereotu ile birlikte kavanozlara doldurun. Sirkeyi yarım litre suyla, şeker ve tuzla kaynatın ve kabakların üzerine dökün. Ertesi gün ise kavanozdaki suyu alıp, tekrar kaynatın ve kabakların üzerine yeniden dökün. Kavanozun ağzını kapatarak üç hafta dinlendirin. Bu turşu altı aya kadar dayanır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.