ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabuklu Sarımsak Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192572)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:29 AM

Kabuklu Sarımsak Turşusu
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Bu da kabuklu sarımsak turşusu tarifi

MALZEMELER:


Taze sarımsak


Sirke


Limon tuzu


Toz şeker


Tuz


Su



YAPILIŞI:


Taze sarımsaklar yıkanır.Kavanoza yerleştirilir.Üzerine tuzlu su eklenir.Günde bir defa suyu boşaltılıp tekrar tuzlu su eklenir.Bu işleme 3 gün boyunca tekrar edilir.4. gün sirke,tuz,limon tuzu,toz şeker ve su karıştırılıp sarımsakların üzeri kapanana kadar eklenir.Bir kaç gün sonra turşunuz hazır.Afiyet olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.