ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kapari Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192549)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:33 AM

Kapari Turşusu
 
kapari turşusu nasıl yapılır - kapari turşusunun tarifi

KAPARİ TURŞUSU


Malzemeler:


1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (nohut büyüklüğünde)

% 15 iri salamura tuzu,

su ve elma sirkesi.

Yapılışı:


Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (salamura) içerisine konur. Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir. Bu süre sonunda çiçek tomurcukları salamura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır. Daha sonra % 5-6'lık limon veya elma sirkesinin içerisine konur. Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir. Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir. Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.