ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Turşusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192533)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:35 AM

Enginar Turşusu Tarifi
 
enginar turşusu nasıl yapılır - enginar turşusu tarifiMalzemeler


10 adet orta boy enginar

7 adet limon

50 gr. deniz tuzu

1 lt. Zeytinyağı

Yapılışı


Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin. Bolca karıştırarak tuzu eritin. Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin. Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın. Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün.


Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin. Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin. Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın.

Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın. 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.