![]() |
Bamya Turşusu Yapılışı
bamya turşusu yapımı - bamyadan turşu nasıl yapılırMalzemeler:
1 poşet Dr. Oetker Turşukur 750 ml (3,5 su bardağı) su 250 ml (2,5 çay bardağı) sirke 750 g bamya http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Hazırlanışı: Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin. Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.