ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bamya Turşusu Yapılışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192526)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:37 AM

Bamya Turşusu Yapılışı
 
bamya turşusu yapımı - bamyadan turşu nasıl yapılırMalzemeler:


1 poşet Dr. Oetker Turşukur

750 ml (3,5 su bardağı) su

250 ml (2,5 çay bardağı) sirke

750 g bamya

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Hazırlanışı:


Suyu kaynatıp ocaktan alın. 5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın. Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın. Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun. Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin.


Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın.


Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur. Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.