ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kornişon Turşu Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192520)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır
 
kornişon turşu nasıl kurulur

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kornişon Turşusu Malzemeleri:
  • 1,5 kilo kornişon salatalık
  • 2 kiloluk kavonoz
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke
  • 5 kaşık tuz(kaya tuzu)
  • sarımsak
  • maydonoz
  • bir kaç tane nohut

Yapılışı:


Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz. Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz. (arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir). Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz. Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz. Yaklaşık olarak 1.5-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır. Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz.

not:turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.su eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız

ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.