![]() |
Küçük Salatalık Turşusu
salatalık turşusu nasıl yapılır - salatalık turşusu tarifi - kornişon turşusuMalzemeler:
3-4 kg küçük körpe salatalık 2-3 dal kereviz yaprağı 1 baş sarmısak 1 demet dereotu 2-3 adet defne yaprağı 1 litre su 6 çorba kaşığı tuz Hazırlanışı: Salatalıkları bir iğneyle deliniz. Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz. Salatalıkları iyice istifleyiniz. Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız. İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz. Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız. Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir. Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız. 18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz. alıntı Turşu Tarifleri |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.