ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Salata & Meze (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=689)
-   -   Küçük Salatalık Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192518)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:38 AM

Küçük Salatalık Turşusu
 
salatalık turşusu nasıl yapılır - salatalık turşusu tarifi - kornişon turşusuMalzemeler:


3-4 kg küçük körpe salatalık

2-3 dal kereviz yaprağı

1 baş sarmısak

1 demet dereotu

2-3 adet defne yaprağı

1 litre su

6 çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı:


Salatalıkları bir iğneyle deliniz. Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz. Salatalıkları iyice istifleyiniz. Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız. İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz. Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız. Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız. Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir. Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız. 18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz.


alıntı

Turşu Tarifleri


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.