ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192478)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:45 AM

Enginar Turşusu
 
Enginar Turşusu Tarifi - Enginar Turşusu Nasıl Yapılır - Enginar Turşusu Malzemeleri
ENGİNAR TURŞUSU


Enginarın ceviz kadar ufak ve çok körpe sürgünlerini sapından kesiniz. Bunları limon kabuğu ile haşlayınız. Sonra bir kavanoza istif ederek üstüne bir baskı tahtası, daha üstüne de hafif bir taş koyunuz. Bu kavanozu az tuzlanmış sirke ile, sirke üste çıkıncaya dek doldurunuz. Onbeş gün böylece bekletiniz. Onbeş gün sonra tuzlu sirkeyi yenileyiniz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.