![]() |
Havuçlu Lahana Turşusu
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi - Havuçlu Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Havuçlu Lahana Turşusu Malzemeleri
Malzemeler 1 adet orta boy lahana 1 kg. sirke 10 diş sarımsak 7 kilo orta boy havuç tuz 3-5 adet limon 1 demet maydanoz Yapılışı İlk önce, lahananın dış yapraklarını temizleyin. Sonra da, iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ayıklayın, yıkayıp bir kenara koyun. Bu arada, havuçları kazıyıp güzelce temizleyin. Daha sonra, 2 cm. kalınlığında doğrayın. Kaynar su ile yıkayıp hazırladığınız kavanoza, lahanaları ve havuçları yerleştirin. Aralarına da sarımsakları serpiştirin. Üzerine sirke ve tuzlu su boca edin. Tuzlu suyu, 4 su bardağına 1 çorba kaşığı tuz şeklinde hazırlayın. Maydanozları yıkayıp iri iri doğrayın. Limonları da dilimleyip turşunun üzerine yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde, 10-15 gün kadar olgunlaşmasını bekleyin. Üzerinde beyaz maya oluşursa, mutlaka kaşıkla alın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.