ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuçlu Lahana Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192412)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:56 AM

Havuçlu Lahana Turşusu
 
Havuçlu Lahana Turşusu Tarifi - Havuçlu Lahana Turşusu Nasıl Yapılır - Havuçlu Lahana Turşusu Malzemeleri



Malzemeler

1 adet orta boy lahana

1 kg. sirke

10 diş sarımsak

7 kilo orta boy havuç

tuz

3-5 adet limon

1 demet maydanoz


Yapılışı

İlk önce, lahananın dış yapraklarını temizleyin. Sonra da, iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları ayıklayın, yıkayıp bir kenara koyun. Bu arada, havuçları kazıyıp güzelce temizleyin. Daha sonra, 2 cm. kalınlığında doğrayın. Kaynar su ile yıkayıp hazırladığınız kavanoza, lahanaları ve havuçları yerleştirin. Aralarına da sarımsakları serpiştirin. Üzerine sirke ve tuzlu su boca edin. Tuzlu suyu, 4 su bardağına 1 çorba kaşığı tuz şeklinde hazırlayın. Maydanozları yıkayıp iri iri doğrayın. Limonları da dilimleyip turşunun üzerine yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Serin bir yerde, 10-15 gün kadar olgunlaşmasını bekleyin. Üzerinde beyaz maya oluşursa, mutlaka kaşıkla alın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.