ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Ezme Turşu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192380)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:01 PM

Acılı Ezme Turşu
 
Acılı Ezme Turşu Tarifi - Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Turşu Malzemeleri



Acılı Ezme Turşu malzemeleri


* 1 kilogram domates

* 7-8 adet acı biber

* 4-5 diş orta boy sarımsak

* 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi

* Dilerseniz 1/4 demet maydanoz

* Tuz


Acılı ezme turşu tarifi


Domatesleri yıkayıp, bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine atıp, kabuklarının rahat soyulmasını sağlayın. Blenderde ister biraz parçalı isterseniz tamamen ezilmiş hale getirin. Soyulmuş sarımsakların üzerine bıçakla hafif çizikler atıp, domatese ekleyin. Tuz ve sirkeyi de ilave edip, kavanoza boşaltın. 12 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu arada birkaç sefer kavanozu alt üst edin. Buzdolabına kaldırıp, her gün sabah-akşam kavanozu ters çevirerek, domatesin püre kısmı ile dibe çöken kısmını karıştırın. Turşunuz olgunlaştığında (yenilebilir hale geldiğinde) püre kısmı yüzüne çıkmayacaktır. Böylece ters düz etmenize gerek kalmayacaktır. Buzdolabında muhafaza edin. Afiyet olsun..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.