ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Zeytin Salamura (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192364)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:04 PM

Zeytin Salamura
 
Zeytin Salamura Tarifi - Zeytin Salamura Nasıl Yapılır - Zeytin Salamura Malzemeleri




ZEYTİN SALAMURASI


1 kg yeşil zeytin (ağaçtan taze koparılmış)

1 tatlı kaşığı limon tuzu

4 tatlı kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

1 dilim limon


Sonbahar döneminde koparılan yeşil zeytinlere, büyüklüğüne göre 2-3 çizik atılarak bir şişeye doldurulur. Üzerine su konur. Zeytinin suyu 8 hafta düzenli olmak üzere, haftada bir değişitirlir. Süre sonunda suyu süzülmüş zeytinler, uygun büyüklükteki bir kavanoza aktarılır, üzerine kaya tuzu, limon tuzu ve yarım parmak aşağıda kalacak kadar su konur, en üste zeytinyağı ve limon dilimi eklenir. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılır, 10 gün sonra yenebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.