![]() |
Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu Nasıl Yapılır - 2
1 kiloya yakın biberi fırında közleyin.
kabuğunu soyun,sapını kesin,çekirdeğini çıkartın. Biberleri ortadan ikiye kesin. Diğer taraftan derin bir kaba yarım demet maydanozu,7-8 diş sarımsağı doğrayın ve harmanlayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı şeker,2 tatlı kaşığı tuz,1 çay bardağı sirke,1,5 çay bardağı zeytinyağını koyun ve iyice karıştırın. Biberleri bu karışıma ekleyin,karıştırın. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün cam kavanoza biberleri koyuyoruz,ağzını sıkıca kapatıyoruz ve bir hafta on gün kadar bekletip daha sonra afiyetle yiyoruz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.