ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çerkez Turşusu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192341)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Çerkez Turşusu
 
Çerkez Turşusu Tarifi - Çerkez Turşusunun Yapılışı - Çerkez Turşusu Nasıl Yapılır


Malzemeler:


4-5 KG’lık bir lahana

8-10 adet kırmızı pancar


Yapılışı:


Geniş bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın. Tuzlu su kaynağında lahanaları atın ve diriliğini yitirene kadar kaynatın. Daha sonra lahanayı süzüp bir kenara alın. Diğer bir tarafta pancarların saplarını kesip ayrı bir tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra kabuklarını soyup, irice doğrayın ve fazla kırmızı suyunun gitmesi için soğuk suda bekletin. Lahanalar soğuyunca cam bir kavanoza lahanaları yerleştirip, aralarınada pancarları yerleştirin. İhtiyacınızı göre kaynamış soğumuş tuzlu su hazırlayıp, kavanozun üstene ekleyin. Turşunuzun kapağını kapatıp serin bir yerde beklemeye bırakın. Lahanaların rengi pembeye dönerse turşunuz yenmeye hazır demektir. Kısa sürede olmasını isterseniz turşunuza bir miktar sirkede ekleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.