![]() |
Çerkez Turşusu
Çerkez Turşusu Tarifi - Çerkez Turşusunun Yapılışı - Çerkez Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler: 4-5 KG’lık bir lahana 8-10 adet kırmızı pancar Yapılışı: Geniş bir tencereye su ve bir miktar tuz koyup kaynatın. Lahanayı iri parçalar halinde doğrayın. Tuzlu su kaynağında lahanaları atın ve diriliğini yitirene kadar kaynatın. Daha sonra lahanayı süzüp bir kenara alın. Diğer bir tarafta pancarların saplarını kesip ayrı bir tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra kabuklarını soyup, irice doğrayın ve fazla kırmızı suyunun gitmesi için soğuk suda bekletin. Lahanalar soğuyunca cam bir kavanoza lahanaları yerleştirip, aralarınada pancarları yerleştirin. İhtiyacınızı göre kaynamış soğumuş tuzlu su hazırlayıp, kavanozun üstene ekleyin. Turşunuzun kapağını kapatıp serin bir yerde beklemeye bırakın. Lahanaların rengi pembeye dönerse turşunuz yenmeye hazır demektir. Kısa sürede olmasını isterseniz turşunuza bir miktar sirkede ekleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.