![]() |
İstakoz Sosu
Malzemeler
3 adet yumurta 1tatlı kaşıgı hardal ½ kahve fincanı sızma zeytinyagı 1/3 kahve fincanı limon suyu 1diş dövülmüş sarımsak 1 tatlı kaşıgı sirke biraz kırmızı biber,tuz karabiber Yapılışı Yumurtalar katı haşlanır.soğuduktan sonra içinden sarıları alınır ve çatalla güzelce ezilir.hardal ilavesinden sonra azar azar sızma zeytinyağı dökülerek sosa yedirilir bundan sonra sıra limon suyundadır. .sos fazla ekşi olmamalıdır çeşni vermesi için dövülmüş sarımsak , sirke, tuz,karabiber çok az pul biber ilave edilir ve karışım iyice birbirine yedirilir ıstakkozun kafa bölümünden çıkan yumurta ve diğer yumuşak maddelerin de ezilerek sosa katılması tavsiye edilir |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.