![]() |
Enginarlı Makarna Sosu
MALZEMESİ
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 3 adet orta boy temizlenmiş enginar (tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranmış) 1 adet orta boy kuru soğan (küp küp doğranmış) 2 diş sarmısak 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı rende parmesan peyniri TARİF Ufak tencere ya da tavada yağı kızdırıp, soğan ve sarımsakları ekleyip, 2 dakika kadar kavuralım. Üzerine çok ufak küp doğranmış enginarları ekleyip, 7-8 dakika kadar kavuralım. Eğer enginarlar pişmemişse 1 kahve fincanı süt ekleyip, enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. En sonunda ceviz ve maydanozu ekleyip, şöyle 1 dakika kadar çevirelim. Ocaktan alıp tuz ve karabiberini ekleyip, süzülen makarnayla karıştıralım. Rende peynirini de en son ilave edip, servise sunalım. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.