![]() |
Satay Soslu Et Terbiyesi
Satay Soslu Et Terbiyesi Tarifi - Satay Soslu Et Terbiyesinin Yapılışı - Satay Soslu Et Terbiyesi Nasıl Yapılır
Terbiye İçin Malzemeler 150 gr kavrulmamış yer fıstığı 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı esmer şeker 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı zencefil tozu 1 çay kaşığı kişniş tohumu tozu 8-10 damla acisso Yarım çay kaşığı biber ve tuz Yapılışı: Soya sosu, sıvı yağ, sarımsak tozu ve zencefil tozunu karıştırın, derin bir kaba koyduğunuz etlerin üzerinde gezdirin. Karışımı buzdolabına koyun kabın altında biriken bu sıvıyı, birkaç defa yeniden etlerin üzerinde gezdirin. Etlerin altını üste getirerek her tarafının bu terbiye ile temasını sağlayın. Ezilmiş yerfıstıklannı ve kalan sos malzemelerini bir blenderden geçirin, sıvı yağda pembeleştirilen ince kıyılmış soğan ve sarımsaklara ilave edip, ağır ateşte kaynatın. Sos ılık iken yeniden blenderden geçirin ve koyu boza kıvamına getirip, ılık olarak etlerin yanında servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.