![]() |
Enginar İçin Sos Tarifi
Enginar İçin Kırmızı Biberli Yoğurt Sosu - Sos Tarifi - Enginar Sosu - Yoğurt Sosu - Kırmızı Biberli Sos
Malzemeler 4 enginar (hazırlanıp, pişirildikten sonra buzdolabına kaldırılarak, soğutulmuş) 15 cl (1/2 su bardağı) yoğurt (tercihen yarım yağlı) 1 tatlı kaşığı hardal 100 g kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlenip, ince doğranmış) 2 tatlı kaşığı süt 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 1 diş sarmısak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) bir tutam tuz Hazırlanışı Yoğurt ve hardalı bir kâsede çırpma teliyle (ya da çatalla) çırpın. Kırmızı dolmalık biber parçalan, süt, zeytinyağı, sarmısaklar, limon suyu ve tuzu çırparak ekleyip, kâseyi buzdolabına kaldırarak, sosu buzdolabında 1 saat soğutun. Kâseyi ve enginarları buzdolabından alıp, ayrı ayrı servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.