ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kalamar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192013)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:46 AM

Kalamar
 
GEREÇLER: bir porsiyon Kalamar
10 ila 15 yem.kasigi normal beyaz Un
1 cay kasigi Tuz 4 veya 5 yem.kasigi Mayonez
kücük kiyilmis 3veya4 dis sarimsak
8-10 yaprak ince kiyilmis maydanoz

YAPILIŞI: ilk önce Mayonez,Sarimsak,Maydanoz uygun bir kabda karistirilarak Tartar sosu elde edilir.Daha sonra iyice yikanan Kalamarlar serce parmak kalinliginda halka seklinde dogranir,ve bu dogranan Kalamarlar iyice Un ile karistirilir,bir elek veya kevgir yardimi ile fazla olan Unu elenir daha önceden kizdirilmis fritözde Kalamarlar pembelesinceye kadar kizartilir.Fritözden cikarirken üzerine biraz tuz serpistirilir.servis tabagina bosaltilip tabagin kenarinada tartar sosundan koyarak servis yapilir.

SERVİS ÖNERİLERİ: Sos önceden hazirlanmali

sicak servis yapilmali.AFİYET OLSUN...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.