ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gökkuşaği Salçasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=192000)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:48 AM

Gökkuşaği Salçasi
 
malzeme

2 yumurta, 1 limon

1 çorba kaşığı havyar,

yeteri kadar zeytinyağı,

1 demet maydanoz,

2 kırmızı biber turşusu (veya birkaç gün önceden sirkeye yatırılmış kırmızı biber),

yeteri kadar tuz.

Yapımı :


Yumurta sarıları, tuz, limon suyu ve yeteri kadar zeytinyağıyla bir mayonez hazırlanır. Mayonez hazır olunca buna küçük karelere kesilmiş biberler, havyar ve kıyılmış maydanoz katılır. Karıştırılır ve yemek reçetelerine uygun biçimde kullanılmaya hazır bir duruma getirilmiş olur. Bu salça genellikle haşlanmış ve soğuk balık yemeklerinde kullanılmaktadır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.