![]() |
Domates Sosu 15
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri
Malzemeler (5 lt. sos için): 300 gr. margarin 200 gr. kereviz (küp şeklinde) 1 adet ince kıyılmış sarımsak 1 dal taze kekik 600 gr. domates püresi 1/2 çay kaşığı tuz 3 lt. et suyu 400 gr. havuç (küp şeklinde) 40 gr. rendelenmiş soğan 1 adet defne yaprağı . 400 gr. un 50 gr. toz şeker 1 çimdik karabiber Yapılışı: Derin bir tavada margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın. Unu katıp sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Domates püresini ekleyip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Sıcak et suyunu hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edin. Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça köpüğünü alın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın. Servise hazır hale gelmiştir. Not: Makarnalar içindir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.