ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Domates Sosu 15 (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191988)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Domates Sosu 15
 
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri

Malzemeler (5 lt. sos için):

300 gr. margarin

200 gr. kereviz (küp şeklinde)

1 adet ince kıyılmış sarımsak

1 dal taze kekik

600 gr. domates püresi

1/2 çay kaşığı tuz

3 lt. et suyu

400 gr. havuç (küp şeklinde)

40 gr. rendelenmiş soğan

1 adet defne yaprağı .

400 gr. un

50 gr. toz şeker

1 çimdik karabiber


Yapılışı:

Derin bir tavada margarini kızdırın. Havuç, kereviz, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın. Unu katıp sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın. Domates püresini ekleyip karıştırın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Sıcak et suyunu hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave edin. Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Oluştukça köpüğünü alın. İnce bir süzgeçten geçirip süzün. Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın. Servise hazır hale gelmiştir.


Not: Makarnalar içindir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.