ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dömi Glas Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191957)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:55 AM

Dömi Glas Sos
 
Dömi Glas Sos Tarifi - Dömi Glas Sos Nasıl Yapılır - Dömi Glas Sos Malzemeleri
Dömi Glas Sos Tarifi

Malzemeleri: 3 kilogram sığır kemiği,

200 gram havuç (1 adet büyük boy),

2 adet orta boy kuru soğan,

1 diş sarımsak,

1 demet maydanoz sapı,

3 adet defne yaprağı,

1 kahve fincanı un,

5 adet tane karabiber,

1 çay bardağı domates salçası,

250 gram margarin,

6 litre su, Yeterince tuz.

Yapılışı: 1- Büyükçe bir tencereye margarin

yağını koyup, eritelim. 2- 5′er cm. boyunda parçaladığımız kemikleri, tencereye ilave edip, kemikler iyice kızarıncaya kadar kavuralım. 3- Unu, kavrulan kemiklere ilave edip, karıştıra karıştıra 3-4 dakika daha kavuralım.

4- Bu esnada soyup, yıkayıp, iri parçalar halinde doğradığımız sebzeleri de tencereye ilave edip, ara sıra karıştırmak şartı ile sebzeler kızarıncaya kadar kavuralım.

5- Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, yeterince tuzu, karabiberi ve 6 litre kadar suyu tencereye koyup, tencerenin ağzı açık olarak kaynatmaya başlayalım.

6- Üzerinde biriken köpükleri delikli bir kevgirle alıp, atalım.

7- Hiç köpük kalmadığı zaman, tencerenin ağzını kapatıp, en az 4 saat kaynatalım.

8- Suyunu süzüp,bir tencerede bekletelim. Soğuyunca üzerinde biriken donmuş yağları bir kevgir ile alıp, başka bir yerde kullanmak üzere kaldıralım.

9- Et suyunu tekrar ocağa koyup, 1,5-2 saat kadar daha kaynatarak ocaktan indirip, soğutalım.

10- Pelteleştikten sonra buzdolabında muhafaza edip, ihtiyacımız olduğu kadar kullanalım.

NOT: Hazırladığımız bu dömiglas sos,et suyunun özüdür.Pişireceğimiz yemeklere ve salçalara birkaç kaşık koyarak, çok nefis tatlar elde edebiliriz.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.