ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Cumberland Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191927)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:00 PM

Cumberland Sosu
 
Malzemeler ( 4 kişi için )


1 Adet portakal

6 Adet arpacık soğanı turşusu

5 Kahve kaşığı Frenk üzümü marmeladı

1 Kahve kaşığı Pul biber

5 Çorba kaşığı Kırmızı şarap

2 Kahve kaşığı Hardal

Yarım Kahve kaşığı Zencefil

1 Kahve kaşığı Tuz

Hazırlanışı:


Portakal kabukları çok ince soyulur kibrit büyüklüğünde parçalara kesilir, portakalın suyu çıkarılarak bir tarafa konur. Arpacık soğanı turşuları ince ince kıyılır. Frenk üzümü marmeladı, hardal, tuz, zencefil ve pul biber birbirleri ile karıştırılıp porselen bir kaba konur. Sonra karışıma sırası ile portakal suyu ve şarap eklenirken durmadan karıştırılır. En sonunda soğan turşuları ve portakal kabukları sosa eklenip harmanlandıktan sonra servise sunulur. Kullanıldığı yerler : Soğuk ve kızartma av etleri.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.