ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Et Üzerine Domates Sosu (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191912)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:03 PM

Et Üzerine Domates Sosu
 
Domates Sosu Tarifi - Domates Sosu Yapılışı - Domates Sosu Nasıl Yapılır - Domates Sosu Malzemeleri

MALZEMESİ:

150 gr. jambon

3 çorba kaşığı rafine yağ

1 bardak havuç (rendelenmiş)

1 bardak soğan (dilimlenmiş)

1/2 bardak un

2 litre (8 bardak)

domates salçası veya 3 kg. rendelenmiş domates

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı şeker

Karabiber


HAZIRLANIŞI:

Jambonları yağda kızartın. Havuç ve soğanı ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin. Unu üzerlerine serpip, rengi dönünceye kadar pişirmeye devam edin. Domates püresi, sarımsak, tuz, şeker ve karabiberi ilave ederek suyunu çekinceye kadar kaynatın. Daha sonra fırına koyarak hafif hararette iki saat kadar pişirin. Soğuk yerde saklayın. Bu tür domates sosunu et yemekleri ile servis edin.


Not: Değişik bir tat arzu ederseniz, sosu pişirirken, sirke de ilave edebilirsiniz. Tabii bu arada sirke suyun yerini alacağından, jambonları koymayın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.