ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Havuç Ve Kerevizli Domates Sos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191884)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:07 PM

Havuç Ve Kerevizli Domates Sos
 
Havuç ve Kerevizli Domates Sos Tarifi - Havuç ve Kerevizli Domates Sos Nasıl Yapılır - Havuç ve Kerevizli Domates Sos Malzemeleri



Malzeme Listesi


100 Gram Margarin

1 Litre Et Suyu

135 Gram Havuç (Küp Doğranmış)

70 Gram Kereviz (Küp Doğranmış)

2 Adet Soğan (Orta Boy, Rendelenmiş)

Yarım Adet Sarımsak (İnce Kıyılmış)

Yarım Adet Defne Yaprağı

1 Dal Kekik (Taze)

135 Gram Un

200 Gram Domates Püresi

15 Gram Toz Şeker

Yeterince Tuz

Yeterince Karabiber


Havuç ve Kerevizli Domates Sos Nasıl Yapılır?


1. Havuçların dış kısımlarını kazıyıp kücük doğrayın.


2. Kerevizleri soyup küçük doğrayın.


3. Sarımsakları soyup küçük doğrayın.


4. Derin bir tavada (wok) margarini eritin ve kızdırın.


5. Doğranmış havuç ve kerevizleri, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsakla beraber ilave edin.


6. Malzemeleri karıştırarak hafifçe kızartın. Kızaran malzemelerin üzerine un ekleyin ve un sarı renk alana kadar pişirin


7. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya alın.


8. Ayrı bir yerde et suyunu kısa bir süre kaynatın.


9. Bu sırada soğuyan karışıma domates püresini ekleyip iyice karıştırın.


10. Sıcak et suyunu içerisine yavaş yavaş pütür kalmayacak şekilde bir spatula yardım ile karıştırarak ilave edin.


11. Üzerine şeker, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 1 saat dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.


12. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile alın.


13. Dilerseniz sosu İnce bir süzgeçten geçirip, süzün.


14. Kavanoza alıp saklayın, gerektiğinde sıcak servis edin.

Not:


1. Sosu bu şekilde bekletirseniz üzeri kabuk bağlayacaktır bu yüzden eritilmiş margarini üzerinde gezdirerek saklayın.


2. Et suyunuz yoksa et bulyon ekleyebilirisiniz, bulyontuzlu olacağından sosun tuzunu bunu hesaba katarak eklemlisiniz.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.