![]() |
Havuç Ve Kerevizli Domates Sos
Havuç ve Kerevizli Domates Sos Tarifi - Havuç ve Kerevizli Domates Sos Nasıl Yapılır - Havuç ve Kerevizli Domates Sos Malzemeleri
Malzeme Listesi 100 Gram Margarin 1 Litre Et Suyu 135 Gram Havuç (Küp Doğranmış) 70 Gram Kereviz (Küp Doğranmış) 2 Adet Soğan (Orta Boy, Rendelenmiş) Yarım Adet Sarımsak (İnce Kıyılmış) Yarım Adet Defne Yaprağı 1 Dal Kekik (Taze) 135 Gram Un 200 Gram Domates Püresi 15 Gram Toz Şeker Yeterince Tuz Yeterince Karabiber Havuç ve Kerevizli Domates Sos Nasıl Yapılır? 1. Havuçların dış kısımlarını kazıyıp kücük doğrayın. 2. Kerevizleri soyup küçük doğrayın. 3. Sarımsakları soyup küçük doğrayın. 4. Derin bir tavada (wok) margarini eritin ve kızdırın. 5. Doğranmış havuç ve kerevizleri, defne yaprağı, taze kekik, soğan ve sarımsakla beraber ilave edin. 6. Malzemeleri karıştırarak hafifçe kızartın. Kızaran malzemelerin üzerine un ekleyin ve un sarı renk alana kadar pişirin 7. Karışımı ocaktan alın ve soğumaya alın. 8. Ayrı bir yerde et suyunu kısa bir süre kaynatın. 9. Bu sırada soğuyan karışıma domates püresini ekleyip iyice karıştırın. 10. Sıcak et suyunu içerisine yavaş yavaş pütür kalmayacak şekilde bir spatula yardım ile karıştırarak ilave edin. 11. Üzerine şeker, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 1 saat dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin. 12. Üzerinde oluşan köpükleri kaşık yardımı ile alın. 13. Dilerseniz sosu İnce bir süzgeçten geçirip, süzün. 14. Kavanoza alıp saklayın, gerektiğinde sıcak servis edin. Not: 1. Sosu bu şekilde bekletirseniz üzeri kabuk bağlayacaktır bu yüzden eritilmiş margarini üzerinde gezdirerek saklayın. 2. Et suyunuz yoksa et bulyon ekleyebilirisiniz, bulyontuzlu olacağından sosun tuzunu bunu hesaba katarak eklemlisiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.