![]() |
Milanese Sos
Milanese Sos Tarifi - Milanese Sos Nasıl Yapılır - Milanese Sos Malzemeleri
Malzeme Listesi 50 Gram Margarin 200 Gram Mantar (Dilimlenmiş) 100 Gram Jambon (Dana) 200 Gram Domates 1 Çay Kaşığı Karabiber Yarım Demet Maydanoz (İnce Kıyılmış) 1 Çay Kaşığı Tuz Milanese Sos Nasıl Yapılır? 1. Mantarları yıkayın ve doğrayın. 2. Margarini derin bir tavada eritin yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin. 3. Bu sırada domatesleri yıkayın kabuklarını soyun ve rendeleyin. 4. Maydanozları yıkayıpince kıyın. 5. Mantarlar suyunu salıp çekince şerit kesilmiş dana jambonu ve domatesi ekleyin. 6. Sosu domatesler rengini bir miktar değiştirinceye kadar karıştırarak kaynatın. Ardından ateşi kısın. 7. Koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin. 8. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu karışıma ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak servis yapın. Not: Bu ölçüler ile yaklaşık yarım litre sos elde edersiniz. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.