![]() |
Güveçte Süpriz
Malzemeler
1 Adet soğan 300 gr mantar 5 Adet sivri biber 1 Adet domates 2 Adet soğan 2-3 Adet taze soğan 3 Diş sarımsak Yarım çorba kaşığı soya sosu 1.5 Çorba kaşığı sirke 50 gr kaşar peyniri rendesi Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ Tuz, karabiber Hazırlanışı * Tavada sıvıyağı kızdırıp,kıyılmış soğanı pembeleştirin. * Ardından kuşbaşı doğranmış tavuk etini ekleyin. * Etler renk değiştirip, yarı yarıya piştiğinde dörde kesilmiş mantarları ekleyin. * Tuzu ve karabiberini ilave edip, mantar suyunu çekmeye başladığında doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. * 3 dakika sonra iri doğranmış taze soğanları ve sarımsakları ilave edin. * 1 dakika sonra sirke ve soya sosunu ilave edin. * Ateşten alıp güveç kaplarına aktarın. * Kaşar peyniri rendesini üzerlerine serpip 200 dereceli fırında kaşarlar eriyene dek pişirin ve servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.