ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sarmisakli Patlican (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191855)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:31 AM

Sarmisakli Patlican
 
Malzemeler

1 kg küçük boy

patlican

2 adet orta boy sogan

1 demet taze sogan

4 çorba kasigi tereyagi

4 çorba kasigi krema

4 dis

sarimsak

1 çorba kasigi un

Tuz,

Karabiber
Tarifi

Patlicanlari yikadiktan sonra uç kisimlarini kesin, ortadan ikiye bölüp içlerini bosaltin. Patlicanlarin acisinin çikmasi için tuzlu suda yarim saat bekletin.

Çikardiginiz patlican içlerini küp seklinde dograyin. Taze ve kuru soganlari ince halka seklinde kesin. Sarimsaklari dograyin. Tereyagi bir tencereye koyup orta ateste eritin. Patlican, sogan ve sarimsagi ekleyip 10 dakika kavurun. Tuz, karabiber, krema ve unu ilave edip 1 -2 dakika daha pisirin.

Ortalari oyulmus patlicanlari sudan çikarip, kuruladiktan sonra içine hazirladiginiz malzemeyi doldurun.

Bir tencereye yariya kadar su koyup kaynatin. Üzerine delikli buhar tencerisini yerlestirin. Patlicanlari düzgün bir sekilde tencereye dizin. Kapagini kapatip, 15 dakika pisirin.

Sarimsakli patlicani yaninda pilav veya haslanmis patates ile servis yapabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.