ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginar Musakkası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191839)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:33 AM

Enginar Musakkası
 
malzemeler.


6 adet enginar

Yarım kg kuzu kuşbaşı

1 çorba kaşığı salça

Yarım limon

1 baş kuru soğan

1 su bardağı su

Tuz, karabiber

yapılışı.


Önce enginarlar limonla ovulur. Sonra kuşbaşı doğranır. Tencereye enginarlar aktarılır. Başka tencereye yağ koymadan kuzu eti atılır. Suyunu bırakıp, çekince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber atılır. Soğan şeffaflaşınca salça katılır. Kokusu gidene dek pişirilir. En son sıcak su eklenir. Etli karışım doğranmış enginarın üzerine dökülür, karıştırılmaz. Gerekirse az su eklenebilir. Tencerenin kapağı kapatışır.Orta ateşte 30-35 dakika pişirilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.