![]() |
İç Pilavlı Enginar
Enginar Nasıl Pişirilir - İç Pilavlı Enginar Tarifi - Enginar Pişirme - Enginar Yemekleri
Malzemeler 4 adet enginar 2 adet kuru soğan 1 demet dereotu 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay bardağı pirinç 1 çay kaşığı tuz ve şeker Hazırlanışı Enginarları limonlu suda haşlayın.Soğuyuncaya kadar bu suda bırakın.Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin. Pirinci ilave ederek kavurun. 1/2 çay bardağı su ilave edin. Tuzuda ekleyip kapağının kapatın.Demlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin. Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun. Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.