ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   İç Pilavlı Enginar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191787)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:42 AM

İç Pilavlı Enginar
 
Enginar Nasıl Pişirilir - İç Pilavlı Enginar Tarifi - Enginar Pişirme - Enginar Yemekleri



Malzemeler


4 adet enginar

2 adet kuru soğan

1 demet dereotu

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı karabiber

1 çay bardağı pirinç

1 çay kaşığı tuz ve şeker


Hazırlanışı


Enginarları limonlu suda haşlayın.Soğuyuncaya kadar bu suda bırakın.Ayrı bir tencerede kıyılmış soğan ve fıstıkları zeytinyağda çevirin. Pirinci ilave ederek kavurun. 1/2 çay bardağı su ilave edin.


Tuzuda ekleyip kapağının kapatın.Demlenirken ıslatmış olduğunuz üzümleri , şekeri, yenibaharı ve karabiberi ilave edin.


Pilav dinlendikten sonra kıyılmış dereotunu karıştırıp , sudan çıkardığınız enginarların içine doldurun. Arzu edilirse midye dolma malzemesi ile de yapılabilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.