ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191718)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:54 AM

Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası
 
brüksel lahanası - patatesli brüksel lahanası - havuçlu brüksel lahanası



Malzemeler


1 paket brüksel lahanası

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

10-15 arpacık soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 havuç 2 patates

1-1,5 litre kaynamış su

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı


Brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın. Lahanaları bol suyla yıkayın. Soğanları soyun. Yıkayıp, kurulayın. Bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun.


Soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun. Kalınca küpler şeklinde doğrayın, (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz.)


Lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun. Havuçları tencereye alın. biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın.


Patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun. Sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin. Tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.