![]() |
Fırında Enginarlı Patates
yemek tarifi - fırında enginar - patatesli enginar
Malzemeler 1 kavanoz Enginar Konservesi 2 adet patates 2 çorba kaşığı sıvıyağ ½ su bardağı süt kreması 1 yumurta Tuz ve karabiber Hazırlanışı Enginar’ın suyunu süzüp, enginarları dörde bölün. (üçgen dilimler halinde) Patatesleri soyup, hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanınca, ince halkalar halinde dilimleyin. Enginar ve patates dilimlerini değişimli olarak cam fırın kabına sırt sırta dizin. Süt kreması, yumurta, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp, sebzelerin üzerine gezdirerek, dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.