ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşamelli Patates Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191675)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:01 AM

Beşamelli Patates Dolması
 
Beşamelli Patates Dolması tarifi - Beşamelli Patates Dolması malzemeleri
Malzemeler

8 adet iri patates

2 çorba kaşığı tereyağ

1 çorba kaşığı un

2 su bardağı kaynar süt

1 çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı hindistancevizi

2 yumurta sarısı

250 gr. Haşlanmış tavuk eti

8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün.Ortlarını tatlı kaşığı ile oyarak çıkartın.Sonra derince bir tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşte oturtun.


Tepsinin üzerini bir kapak örtün.Patatesleri ağır ateşte yumuşayınca kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.Pişince tepsiyi ateşten alıp içindeki haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın.


Başka bir kapta tereyağının orta ateşte eritip unu ilave edin.Çırpma teli ile bir iki dakika ara vermeden karıştırarak kaynar sütü ilave edin.5 dakika pişirin.Tencereyi ateşten alıp içine tuz ,karabiber ve Hindistan cevizi ilave edin.Bir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak baharatı yedirin.Karışım alınınca içine yumurta sarılarını yedirerek teker teker katın.İsteğinize göre beşamel sosu yarısına haşlanmış ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti koyabilirsiniz.


Tavuk ya da dana etli Beşamel soslu haşlanmış patateslerin içine tepeleme doldurun.Üzerine sade beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi serpip fırına sürün.Fırının üst kısmını yakarak üstten kızartın.Bir servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis edin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.