ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Terbiyeli Kış Türlüsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191642)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:06 AM

Terbiyeli Kış Türlüsü
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

MALZEMELER


2 Soğan

6-7 Pırasa

300 gr Kereviz

2 Havuç

150 gr Kuşbaşı Koyun Eti

2 Çorba Kaşığı Margarin

3 Su Bardağı Sıcak Su

2 Yumurta Sarısı

1/2 Limon Suyu

Tuz, Karabiber



HAZIRLANIŞI


Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Margarini tencerede eritip soğan ve eti ilave edin. Etler suyunu salıp tekrar çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika kavurun. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağı kapalı olarak yarım saat kadar pişirin.

Pırasaları temizleyip yarım parmak kalınlığında doğrayın. Kerevizi yarım ay şeklinde dilimleyin.


Havuçları verev olarak ince ince dilimleyin. Doğranmış pırasa, kereviz ve havucu ete ilave edip kısık ateşte yarım saat daha pişirin.

Geniş bir kasede yumurta sarıları ve limon suyunu çırpın. Yemeğin suyundan yarım su bardağı kadarını ekİeyip iyice karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğin üzerine gezdirerek döküp 5-6 dakika sonra ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.


Dikkat! Terbiyeli kış türlüsünü et suyu ile hazırlarsanız çok daha lezzetli olacaktır.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.