ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Taze Bakla Suflesi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191624)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:09 AM

Taze Bakla Suflesi
 
bakla suflesi nasıl yapılır - taze bakla suflesinin yapılışıMALZEMELER


250 gr Taze Bakla

1 Adet Soğan

1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

1 Adet Kesme Şeker

2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi

2 Su Bardağı Un

1 Kahve Fincanı Yoğurt

125 gr Margarin

Tuz

Sos İçin

1 Çay Bardağı Süt

1 Adet Yumurta

1 Çorba Kaşığı Un

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


HAZIRLANIŞI


Baklayı küçük doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağı, tuz ve şekerle birlikte tencereye alın. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Baklayı soğutun.


Rendelenmiş kaşar peyniri, kıyılmış dereotu ve unu derin bir kapta karıştırın. Yoğurt, tuz ve oda sıcaklığındaki margarini ekleyin. Yoğurarak hamur yapın. Ufak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine baklaları koyun.


Sos için süt, yumurta ve unu çırpın. Suflenin üzerinde gezdirin. 2 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.