ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşi Erik Ve Nohutlu Pırasa (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=191618)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:10 AM

Ekşi Erik Ve Nohutlu Pırasa
 
Ekşi Erik Ve Nohutlu Pırasa Tarifi - Ekşi Erik Ve Nohutlu Pırasa Nasıl Yapılır - Ekşi Erik Ve Nohutlu Pırasa Malzemeleri


500 gr İnce pırasa


1 Küçük kereviz kökü ve yeşil kısımları


1 Adet Havuç


1 Adet küçük domates


1 Adet kuru soğan


1 Büyük diş sarmısak


4-5 Adet taze soğan


250 gr Haşlanmış nohut


3-4 Adet Ekşi kuru erik


1 Adet portakalın suyu


1/2 Adet limonun suyu


1 Su bardağı su


1 çay bardağı zeytinyağı


1 Tatlı kaşığı tuz


1 Çorba kaşığı toz şeker




Pırasalar ayıklanıp yıkanır. 3 parmak genişliğinde doğranır. Havuçlar ince uzun doğranır. Kereviz kökü ve yeşil kısımları ince ince kıyılır. Tencereye küp küp doğranmış kuru soğan ve zeytinyağı konur ve soğan yağda öldürülür. Sarmısak, toz şeker ve havuç ilave edilir,çevrilir. Küp küp doğranmış domates, kıyılmış kereviz kökü ve yeşil kısımları, pırasa, taze soğan, kesilmiş erik kurusu, haşlanmış nohut ve tuz da ilave edilerek tekrar yağda çevrilir ve en son bir portakal ve yarım limonun suyu ile bir bardak su da eklenerek kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişirilir.


Afiyet Olsun!


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.